SOCIAAL NALEVINGSBELEID

 

A & R Textile Group B.V. doet er alles aan om ervoor te zorgen dat alle werknemers met menselijkheid, waardigheid worden behandeld en dat alle werknemers hun rechten ook verkrijgen. Het bedrijf streeft ernaar zijn verantwoordelijkheid te nemen door zich te verzekeren van een maatschappelijk verantwoorde werkomgeving voor de medewerkers.

 

GEEN KINDERARBEID

Medewerkers in de fabrieken die voor A & R Textile Group B.V. produceren, moeten de wettelijke minimumleeftijd hebben om te werken.

A & R Textile Group B.V. houdt dit strikt in de gaten door regelmatig de fabriek op onaangekondigde tijden te bezoeken.

 

GEEN SLAVENARBEID

A & R Textile Group B.V. doet er alles aan om ervoor te zorgen dat er geen moderne slavernij of menselijke tracking is in onze toeleveringsketen of enig deel van ons bedrijf.

 

GEEN DISCRIMINATIE

A & R Textile Group BV streeft ernaar alle sollicitanten en werknemers aan te nemen, te behouden, te promoten en anderszins te behandelen zonder rekening te houden met ras, kleur, religie, leeftijd, geslacht, geslacht (identiteit), seksuele voorkeur, mentale status, lichamelijke of geestelijke handicap, medisch aandoening, zwangerschap of enig ander wettelijk beschermd kenmerk.

 

LONEN

Alle werknemers ontvangen ten minste de minimale nationale en/of wettelijke salarissen in overeenstemming met de lokale of federale wetgeving.

WERKUREN

Werknemer werkuren worden ingesteld in overeenstemming met lokale of federale wetten. Overuren worden betaald in overeenstemming met lokale wetten. Werknemers hebben recht op de officiële vakantiedagen als ook op de nationale feestdagen.

 

INTIMIDATIE EN MISBRUIK

A & R Textile Group B.V. tolereert geen intimidatie of misbruik in de organisatie.

 

ARBEIDSVOORWAARDEN

Alle werknemers krijgen een schone, veilige en gezonde werkomgeving.

Alle fabrieksmedewerkers hebben toegang tot schoon drinkwater, schone verblijfsruimte voor lunches, gratis warme lunch en voldoende aantal toiletten.

Alle machines worden op een standaard gehandhaafd om te voorkomen dat werknemers geen onredelijk risico lopen bij het bedienen van de machines. EHBO-uitrusting is verkrijgbaar in de fabrieken en een persoon met basisopleiding EHBO. Nooduitgangen zijn beschikbaar op elke verdieping van de fabriek.

 

DUURZAAMHEID VAN HET MILIEU

We streven ernaar om verantwoord beheer op een dagelijkse basis te vergroten, van inkoop van materialen tot fabricage en in het hele toeleveringsproces.

Voor 2020 hebben we een substantiële vooruitgang geboekt bij het veranderen van de verpakkingsmaterialen van plastic in EPI. EPI is biologisch afbreekbaar materiaal dat binnen ongeveer 12-14 maanden wordt afgebroken.